Biobased Industries Consortium

BIC is a non-profit organisation set up in Brussels in 2013. BIC represents the private sector in a Public-Private Partnership (PPP) with the European Commission, also known as the Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU). This public-private partnership aims to invest € 3.7 billion in bio-based innovation between 2014 and 2020.

The BBI JU, operating under Horizon 2020, was set up as one of the pillars of the EU Bioeconomy strategy (2012) and was dedicated to transforming renewable, natural resources into bio-based products through a programme of research and innovation (R&I) activities. Starting in 2021 BBI JU will be succeeded by Circular Biobased Europe.

Nutrient Platform

Het Nutrient Platform is een cross-sectoraal netwerk van Nederlandse organisaties die zich zorgen maken over de wereldwijde impact van de nutriëntenproblematiek en de manier waarop er met nutriënten in het algemeen wordt omgegaan. Vanaf de start in 2011 lag de focus op fosfaat. Over de jaren heen heeft de focus van het platform zich verbreed naar andere nutriënten waaronder stikstof en micronutriënten. Het platform gebruikt een “learning by doing” benadering. Het bouwt voort op de speciale positie die Nederland heeft, met haar nutriëntenoverschot, in een wereld van (toekomstige) schaarste.

Platform Biobased Circular Business (BCB)

Het platform BCB is een industrieel samenwerkingsverband van bedrijven uit de diverse sectoren in Nederland die actief zijn in de Biobased Economy.

BCB is ontstaan uit een fusie tussen het Agro-Papier-Chemie platform (APC) en het Biorenewable Business platform.

www.biobasedeconomy.nl/bcb/