FrieslandCampina

Koninklijke FrieslandCampina N.V. is een grote, internationaal opererende zuivelcoöperatie, gevormd door melkveehouders in Nederland, België en Duitsland.

FrieslandCampina is de grootste zuivelcoöperatie ter wereld en nummer 3 als zuivelonderneming. De zuivelgigant telt ongeveer 22.000 medewerkers, 17.000 aangesloten boeren, een omzet van 8,3 miljard euro en 8,7 miljoen ton verwerkte melk.

www.frieslandcampina.nl

Koninklijke VNP

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken (VNP) is de branchevereniging van alle papier- en kartonfabrieken in Nederland. Zij is opgericht in 1904 en behartigt sindsdien de belangen van al haar leden.

www.vnp-online.nl

Royal AVEBE

De coöperatie AVEBE U.A. is een wereldwijd opererende onderneming die producten levert op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor toepassingen in voeding, diervoeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen. AVEBE heeft vestigingen in Foxhol, Ter Apelkanaal, Veendam en Gasselternijveen.

Avebe verwerkt jaarlijks 3 miljoen ton zetmeelaardappelen.

www.avebe.com

Royal Cosun

Cosun behartigt de belangen van haar leden van de coöperatie door het optimaal tot waarde brengen van agrarische grondstoffen zoals suikerbieten, aardappelen, cichoreiwortels, groenten en fruit. Cosun is gespecialiseerd in grootschalige productieprocessen om deze grondstoffen efficiënt te verwerken tot tal van producten voor velerlei toepassingen.

www.cosun.com

www.cosunbiobased.com