Veilig door Biobased

De ministeries van Infrastructuur en Milieu en van Economische Zaken en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu nodigen u van harte uit voor het symposium Veilig door Biobased.

 

De vraag naar veilige en duurzame stoffen en producten neemt toe. Vanuit stoffenregelgeving, waaronder REACH, komen steeds meer beperkingen voor gevaarlijke stoffen, wat de chemische industrie stimuleert op zoek te gaan naar vervanging. Tegelijkertijd lopen in de biobased economy vele innovatieve trajecten om vanuit hernieuwbare biomassa nieuwe stoffen en producten te ontwikkelen. Doel van dit symposium is om beide werelden bijeen te brengen om elkaars potentie beter te kunnen benutten: ontwikkelaars en producenten van biobased stoffen en bedrijven op zoek naar vervangende stoffen. Ook kennisinstellingen en overheden worden uitgenodigd. Zodoende kunnen twee vliegen in één klap worden geslagen: duurzame én veiligere stoffen op de markt.

 

Interesse? Meld u dan aan voor het symposium Veilig door biobased!

29 januari 2015, 12.00 – 17.30, Antropia, Driebergen

Meld u aan door een e-mail te sturen naar secretariaat.VenR@minienm.nl met als onderwerp “deelname symposium veilig door biobased”.

Vergeet u niet eventuele dieetwensen voor de lunch te vermelden. Deelname is gratis!

 

Op dit symposium zal de Wageningen Universiteit haar onderzoek presenteren naar de potentie van biobased substitutie van zorgwekkende stoffen en zullen ervaringen van bedrijven omtrent substitutie worden uitgewisseld.

Voor vragen over de inhoud van het symposium kunt u contact opnemen met de organisatie (zie programma).