Cellulose - Een eindeloze bron van mogelijkheden

De opkomende Biobased Economy zorgt voor een verschuiving in het gebruik van grondstoffen: van fossiele olie naar plantaardige producten. Cellulosegrondstoffen lijken een goede koolhydraatbron te zijn voor de (2e generatie) biobrandstoffen en ‘groene’ chemicaliën (bioethanol, butanol, etc).

Ze worden nu al in veel industriële sectoren ingezet (hout, textiel, papier). Maar welke typen cellulose kun je inzetten voor welke toepassingen? Het rapport ‘Cellulose, een eindeloze bron van mogelijkheden’ , uitgebracht in opdracht van het Biorenewables Business Platform, biedt een helpende hand. De bijbehorende flyer laat zien dat met behulp van de tabellen in het rapport procesroutes kunnen worden ontwikkeld.

 
 

Kies de juiste grondstof-product combinatie

Met de tabellen in het rapport worden stakeholders geholpen met het maken van keuzes wat betreft grondstof, proces en uiteindelijke toepassingen.

  • Een grondstofeigenaar kan met behulp van de het rapport tabellen bekijken welk proces het beste geschikt is om een bepaalde markt met zijn grondstof te bedienen, waarbij hij ook inzicht krijgt in al bestaande processen en concurrerende grondstoffen.
  • Een eigenaar van een proces kan bekijken welke andere grondstoffen hij zou kunnen toepassen (en ook welke vooral niet) en welke markten hij daarmee kan bedienen.
  • Een producent van op basis van cellulose gebaseerde eindproducten kan met behulp van het rapport bepalen welke grondstoffen in combinatie met welke processen geschikt zijn.

Meer informatie: Annita Westenbroek


Reageer op dit bericht

Naam
E-mailadres
Schrijf uw bericht...